Heartfulness Institute
Heartfulness Livsstils Retreat
ernæring / meditation / yoga 
 2021
 Vrads Sande Meditationscenter
Vi inviterer dig til et fire dages retreat, hvor du træder ud af din daglige travlhed og ind i en afslappet atmosfære, hvor der er tid til fordybelse, reflektion og fornyelse. 

Der lægges vægt på, at du når at opleve den naturlige sammenhæng mellem krop, sind og din indre tilstand.

Retreatet vil inspirere og give dig værktøjer til at styrke dig i dit daglige liv.
"The Secret of Getting the Best Results for Your Small Business Is Joining the Inner Circle."
Russell Brunson
Her er hvad der vil ske
Meditation
Heartfulness meditation er en enkel metode som består af tre meditations teknikker. Det åbner op for et berigende samspil mellem sindet og hjertes evne til at opleve virkeligheden. Det unikke ved metoden er brugen af yogisk transmission, som løfter meditationen langt ud over vores egen forudsætning. Du bliver indført i de tre teknikker og får egen erfaring og oplevelse af den yogiske transmission. Vi gennemgår et øvelsesprogram, så du selvstændigt kan udføre metoden.
Energi drikke
Hver morgen starter du med at indtage en lækker nærende energirig drik, lavet af friske økologiske grøntsager med urter og krydderier. De velsmagende basiske drikke vil give dig mere energi og vitalitet. Du vil mærke, hvordan den basedannende drik (giver energi direkte til cellerne) udøver sin virkning i hele din krop. Energi drikken har en dobbelt effekt. Den forårsager en udrensning, samtidig med at den essentielle ernæring opbygger kroppen. Drikken er velsmagende og den tilberedes, så alle kan nyde den.

Basisk kost
Menuen består af plantebaseret, basisk kost, tilberedt af naturens reneste råvarer. Maden tilberedes så energien og livskraften bevares og retterne serveres frisk, marineret, dampet, bagt, kogt eller lynstegt. Maden er glutenfri og har en antiinflammatorisk virkning!   I løbet af retreat opholdet opstår der en synergi effekt mellem maden, yoga og meditationen, som både er styrkende og opløftende. Du vil få tilsendt en forberedelses guide med opskrifter en uge forinden, så du får mulighed for at vænne dig til kosten og den udrensende effekt.
Yoga
Yoga har en smidiggørende effekt på både muskler og bindevæv. Under udførelse af yoga træner vi også sindet ved at øve os i at være til stede i de bevægelser som udføres. Derudover indvirker yoga på kroppens lymfatiske system, endokrine kirtler, organer og derunder fordøjelsen. Åndedrættet er hjertet i yogaen og åndedrætsøvelserne er et effektivt redskab til at hjælpe os ud af stress tilstanden.  
Yoga foregår på et niveau, hvor alle kan være med uanset fysisk formåen.
Foredrag og workshop
Den biologiske effekt af meditation  
Foredraget giver en teoretisk indførelse i virkningen af de forskellige
Heartfulness meditations teknikker. Den videnskabelige forklaring på
meditationens fysiologiske effekt på hjerne og hjerte gennemgås og
det belyses i relation til emner som mental tilpasning og stresshåndtering.
Der bliver givet en guidet indføring i afslapningsteknik og Heartfulness
meditation, hvor deltagerne får en personlig oplevelse af den indre
meditationstilstand, som den fremkalder.
Foredrag ved Dr. Poul Juul.
Basisk kost og vedligeholdelse af kroppens balance 
Lær om kostens betydning for krop og sind og hvordan du kan balancere en optimal kostfordeling, der vedligeholder din sundhed og en optimal syre-base-balance. Desuden får du nyttig viden omkring basisk kost, vitaminer, mineraler og de få ting, som du kan gøre dagligt for at få mere energi. Du får undervisning i kostomlægningerne, der kan inspirere og hjælpe dig til at fortsætte med den sunde livsstil. 
Workshop ved Simonne Holm.
Opfølgning efter retreat
Opholdet har til formål at inspirere og give dig praktisk vejledning til en livsstils forandring. Det sker ved at indøve nye færdigheder og på intensiv vis at opleve sammenspillet mellem krop, sind og sjæl. Undervejs vejledes der med gode råd og anvisninger i, hvordan deltagerne kan vedligeholde og videreudvikle de opnåede færdigheder. Der udleveres undervisningsmaterialer til efterfølgende selv studium.

Undervisere & teamet
Simonne Holm

Er plantebaseret kok og livsstils coach med fokus på syre-base-balancen.

Mind-body og wellness træner inden for afslapning og Heartfulness meditation.

Forfatter af livsstils bøger bla.: “Få styr på din syre-base-balance”, 2018 og indehaver af Alkaline Institute, Silkeborg.


Poul Juul

Er pensioneret overlæge og formand for Heartfulness Instituttet.

Arbejder nu som Heartfulness underviser og træner i meditation.

Holder jævnligt foredrag om den videnskabelige dokumentation for meditationens effekt og dens fysiologisk virkning.


Yoga instruktører

Der undervises i Heartfulness yoga, blid hatha og hensyntagende yoga. Der er fokus på at få flow i lymfesystemet og bedre fordøjelse samt god dyb udstrækning. Yoga træningen er tilrettelagt for alle.

Instruktørerne er uddannet og eksamineret yogalærer 
Sanne Larsen er Simonnes medhjælper og professionelle køkken assistent. 
Gerold Klaus, pensioneret violinspiller, er beboer på meditations centeret og står for alt det praktiske og Heartfulness underviser og træner i meditation.

Eva Egginger, leder cafeen med sunde økologiske kager, te og expresso.
Program
 • Onsdag
 • ​kl. 15.00-16.30 ankomst 
 • kl. 17.00 velkomst
 • ​kl. 17.30 meditations øvelse
 • ​kl. 19.00 aftensmad
 • ​kl. 20.00 præsentation af programmet
 • ​kl. 21.00 godnat
 • Torsdag og fredag
 • kl. 07-08 meditation
 • ​kl. 08.30  morgenmad
 • ​kl. 10.00 -11.30 workshop
 • ​Kl. 12.30 frokost
 • ​kl. 13.30-15.00 pause
 • ​kl. 15-16.30 Yoga
 • ​kl. 17.30-18.30 meditation
 • ​kl. 19.00 aftensmad
 • ​Kl. 20.00-21.00 aftenprogram
 • Lørdag
 • kl. 07-08 meditation
 • ​kl. 08.00  morgenmad
 • ​kl. 10.00 -11.30 workshop
 • ​kl. 12.30 frokost
 • ​kl. 13.00-15.00 pause
 • ​kl. 15.00-16.30  Yoga
 • ​kl. 17.00 meditation
 • ​kl. 18.00 Food to go
Undervisning og instruktion i Heartfulness Meditation er gratis og gives og opfølges i Heartfulness centrene, som er beliggende rundt omkring i Danmark
HFN Livsstils-Kursus er perfekt for dig, hvis du har brug for:
 • Inspiration til sund og lækker madlavning
 • Ro og fordybelse, så du bliver mere nærværende
 • ​En krop og et sind i balance
 • ​Afstressning med åndedrætsøvelser og yoga-træning
 • ​Virkningsfuld meditationsøvelse, som vil understøtte dine nye livgivende vaner
Der er hver dag mulighed for gåture i den smukke natur, hvor wifi og mobilnet ikke er forstyrrende, 
men er tilgængelig.
"Fantastiske, passionerede og spændende mennesker, som på allerbedste via havde sammensat deres første yoga retreat i de dejligste omgivelser. Den basiske mad var et kapitel for sig. Utrolig veltilberedt og arrangeret på allersmukkeste vis".
Jytte Kvist, Esbjerg
"Tak for et formidabelt godt og meget inspirerende kursus.

Den videnskabelige tilgang til meditationen og dens effekt var meget overbevisende og må kunne overbevise enhver om, at det er virkelig afgørende for et bedre liv at meditere hver dag.

Yogaen er helt anderledes dybtgående end den yoga, jeg har dyrket nu i 2½ år. 

Simonnes foredrag omkring den kost, vi indtager, og den kost, kroppen i virkeligheden har brug for, var meget tankevækkende. Jeg er nu i gang med, som en begyndelse, at indarbejde smoothies i min hverdag og vil gradvis udfase min gamle kostplan og indfase alkaline kosten, startende med supper som næste trin.
Helge Falk-Hammeyer, Bryrup
Jeg deltog på opholdet i juni måned.
Det var et fantastisk ophold, omgivet af den skønneste natur.
4 dejlige dage med blid yoga, grøn basisk mad og heartfulness meditation, suppleret
af videnskabelig teori. Jeg var sikker på at have taget på, så meget lækker mad jeg spiste, 
men det viste sig at jeg rent faktisk havde tabt mig.
What’s not to like...Kan klart anbefales.
Marie Louise Vinamata, Kbh.
Jeg har deltaget på første Retreat i natur skønne Vrads Sande.
Det var rigtig dejligt, at det forløb over 5 dage, så man rigtig kunne komme til, at mærke, hvad mad, meditationen og yogaen gjorde for en. Vi blev forkælet, at super lækker basisk mad, meget veltillavet og mættende. Derforuden meget indbydende at se på.
Jeg kan varmt anbefale dette Retreat til andre.

Mange varm hilsner 
Tove Pedersen, Herning
Jeg havde et virkelig dejligt ophold i Vrads. Jeg fik lov at spise supersund og supervelsmagende basisk kost perfekt tilberedt af Simonne. Meget inspirerende at tage med hjem i bagagen. Både yoga og meditation spillede for mig sammen med gode samtaler såvel i plenum som enkeltvis med de mange spændende kursister. Generelt meget positiv stemning. Jeg anbefaler uden tøven.
Per Rasmussen, Århus
Kære Simonne og Poul
Det går rigtig godt. Er kommet rigtig godt igang med maden og får lavet meditation både morgen og aften. Det er også dejligt med vores møde hver torsdag. Det kniber mere med yoga øvelserne. 
Jeg kan kun sige godt om retreat forløbet. Det var nogen dejlige dage på et skønt sted. Jeg vil klart anbefalde det. Jeg tænker, jeg også vender tilbage en dag igen❤️
KH
Marianne Birker
Hver dag var en forkælelse med Greenie, grøntsagsjuice og spændende små anretninger af friske basiske retter! Det var en ny oplevelse at spise sig mæt alene i plantemad! 
Det gav selvfølgelig et ekstra touch til kurset, at Simonne inviterede os i køkkenet, så vi kunne få demonstreret et par fif til madlavningsprocessen. Opskrifter, baggrund og inspiration kunne selv vi hente i hendes bog! Der var også tid til at stille spørgsmål, som der jo naturligt kom en del af, når man er igang med at lære noget nyt!
Da kurset var til ende, kunne vi endvidere se tilbage på dejlige gåture i det smukke landskab, som omgiver kursusstedet. Man kunne også mærke en dybere ro i krop og sjæl, som især meditationen var medvirkende til. Nu her 5 uger efter, starter hver dag stadig med en Greenie og basisk vand (og min krop siger jaaah), der er skiftet lidt ud på hylderne bl.a. hvad angår mel og kaffe - og Heartfullness meditationen, som også har fået en lille plads, giver mig mulighed for at komme i kontakt med en dejlig ro!
Jeg kan give mine bedste anbefalinger til det 3-dages retreat med basisk mad, yoga og meditation. 

Annette Polano

Forny dig selv på Vrads Sande Meditationscenter omgivet af smuk natur og i en hel unik atmosfære
Tilmeld dig vores nyhedsmail med information om de næste retreats, kurser og events.
ja, tak til at få nyhedsmail når næste kursus og retreat kommer.
Du får en email med oplysninger til vores guides. Du kan afmelde hvis du ikke er interesseret.. Privacy and terms
Holbergsgade 15, 1
1057 Copenhagen K
info@heartfulness-wellness.com
© Copyright 2019 - All Rights Reserved, Heartfulness Institute